Undgå de billigste elcykler under 10.000 kr.


Elcykler er ekstremt populære hos danskerne, både til hverdag og i fritiden. Elcykler kan fås hos stort set alle cykelhandlere og også hos et stort antal indkøbscentre og autoforhandlere. Prisniveauerne er vidt forskellige, men det er kvaliteten også. Man kan snildt finde elcykler under 10.000 kr. men det er ikke altid at kvaliteten følger med det attraktive prisskilt. På de helt billige elcykler er der ofte sparet på de vigtigste komponenter som motor, batteri og andre essentielle komponenter. Forskellen mærkes måske ikke det første stykke tid, men på længere sigt, kan det ofte bedre svare sig at investere i en elcykel af højere kvalitet.

 

Elcykler under 10.000 bliver mere og mere almindelige, da de er let tilgængelige hos eksempelvis indkøbscentre. Cyklerne ligner muligvis udadtil gode produkter, men det er ofte svært at konkludere på kvaliteten uden at vide noget om de enkelte komponenter. Mange erfarer efter et år eller to at kvaliteten på disse billige elcykler ikke er noget at skrive hjem om. Med hyppige reparationer og udskiftninger af komponenter – to ting der ikke altid er helt ligetil når cyklerne ikke er købt hos en rigtig cykelhandler.

 

I stedet for de helt billige elcykler under 10.000 bør du sigte efter elcykler fra større internationale producenter med ordentlige komponenter fra top til tå. Disse modeller købes oftest hos cykelhandlere med et vist sortiment, hvor udvalget er stort og producenter er anerkendte internationalt.

 

De gode elcykler koster ofte et par tusind kroner mere, men viser sig i det lange løb som det billigere alternativ. Gode elcykler er med super udstyr af høj kvalitet, og med lang garanti er du dækket ind, selv hvis uheldet en dag skulle være ude. Her skal du lægge vægt på at særligt motor, batteri og display er fra en stor producent, hvor du er garanteret god ydeevne og lang garanti. Disse komponenter kan være bekostelige ved udskiftning, og det er derfor særligt vigtigt at disse er af god kvalitet.

 

Billige elcykler under 10.000 kr. er sjældent med motor og batteri af den bedste kvalitet. Man skelner generelt mellem motorer der sidder i forhjul – kaldet forhjulsmotor, og motorer der sidder i cyklens krank – kaldet centermotorer. Centermotoren er det dyrere alternativ, men de har markant længere rækkevidde, er lettere at styre, har bedre garanti og giver brugeren den bedste oplevelse.

 

Centermotorer produceres ofest af Bosch, som man kender fra en masse andre produkter. Og Shimano, der også laver gear og bremser til de fleste cykler. Hos disse store, anerkendte producenter, er du garanteret fantastiske elcykler af super kvalitet. Med disse elcykler er du godt kørende i mange år, og du slipper for at bekymre dig om reparationer og udskiftninger.

 

Når du skal finde en elcykel skal du helst undgå de helt billige elcykler under 10.000 kr. Køb din elcykel hos en rigtig cykelhandler og brug gerne lidt ekstra penge på at sikre dig et godt produkt, du kan være glad for i mange år.