4 tech trends du skal holde øje med


Uanset om du har for vane at følge med i trends inden for tech-verdenen eller ej, kan du med fordel notere dig disse fire trends, som i den grad kommer til at spille en rolle inden for de næste par år.

 

Det er klart, at der er meget mere end bare disse trends, der vokser og bliver til noget – herunder kan især AI nævnes, som kommer til at ændre på stort set alt, hvad vi laver i dag. Men disse fire trends kommer i den grad også til at blive epokegørende.

 

Nye trends kan ofte ses på disse nyhedsmedier: Pressemeddelelse.dk og ServiceNews.dk.

Elbiler bliver mere og mere populære

En trend der i den grad allerede er på vej frem, og som vi danskere allerede har taget til os i stor grad, må siges at være elbiler. Disse selvstyrende computere med fire hjul kommer til at få en afgørende rolle for, hvordan vi bevæger os rundt på vejene i den nærmeste fremtid.

 

De selvkørende biler er dog ikke kommet til Danmark helt endnu, men det er i den grad kun et spørgsmål om tid, før vi kan forvente selvkørende biler på vejene herhjemme.

5G er her – 6G muligvis på vej

Så er det også en god idé at have fokus på 5G, som i den grad har taget sit indtog i Danmark og i resten af verden for den sags skyld over de sidste par år. Det har været mange år undervejs, men nu er vi endelig i gang med at rulle det godt og grundigt ud herhjemme.

 

Derfor bør det heller ikke komme som nogen overraskelse, at der også er noget, der hedder 6G. Apple er allerede i gang med at forske i det og udvikle på det, så på et tidspunkt kan du godt glæde dig til, at det nu hurtige 5G bliver til det endnu hurtigere 6G.

Internet of Things

Med 5G har der også i lang tid været snak om Internet of Things, der i det daglige bare bliver forkortet IoT. Det er fænomenet, der gør det muligt for alle vores hverdagsting at komme på internettet, så vi kan kommunikere med stort set alle elektriske apparater.

 

IoT samler vores enheder på nettet, så du kan starte for kaffemaskinen, selvom du ikke er hjemme, se hvad der er i dit køleskab, eller som endda kan gøre det muligt for kirurger fra andre lande at operere via internettet. Dette fænomen er, selvom det har været i gang længe, stadig kun i sin spæde start.

iPhonen der kan foldes sammen

Den sidste trend, eller rettere mere gadget, som du skal holde øje med, er den kommende iPhone, der med stor sandsynlighed kan foldes sammen. Der er endnu intet bekræftet om, hvornår den evt. kan være på markedet, men det er i den grad en gimmick, der er værd at holde øje med.

 

Ender det med at blive en succes, kan det være, at det bliver forløberen for alle de andre mobiler, og så kan det være, at vi måske skal vænne os til at gå rundt med smartphones, der kan foldes sammen på midten.