Alt der er værd at vide omkring essentielle olier


Du har sikkert hørt ordene “essentielle olier or æteriske olier” mange gange eller i det mindste læst dem. Det er meget sandsynligt, at du på et eller andet tidspunkt i dagens Danmark har haft en samtale med en ven eller kollega omkring essentielle olier, eller måske har du endda brugt dem i ny og næ i den lokale sauna i fitnesscenteret. Men ved du egentligt hvad de er og hvad de består af?

 

Æteriske olier lover mange sundheds- og wellnessfordele, men få virksomheder forklarer virkelig, hvorfor du måske oplever disse gode resultater, når du bruger æteriske olier. Det lyder meget tiltalende at du kan bruge et naturligt supplement til at forbedre din mentale eller fysiske sundhed og endda endnu bedre hvis du forstår hvordan æteriske olier fungere.

 Hvad er æteriske olier? Æteriske olier er planteekstrakter. Producenter af æteriske olier damper eller presser dele af en plante – det kan være blomster eller bark eller blade eller endog nogle gange frugter. Ved at trykke eller dampe disse plantedele kan du isolere de dele der får dem til at lugte godt. Disse dele gør også andre ting, men det er de grundlæggende. Fordi planter har tendens til at være så sarte, og deres dufte kun bliver mærkbare, når du er virkelig tæt, eller hvis der er en stor gruppe af dem, tager det mange planter at producere en lille mængde duft. En enkelt flaske æterisk olie kan være resultatet af en virkelig stor omgang planter der er blevet presset eller dampet. Når disse dele er ekstraheret, kombinerer den essentielle olieproducent dem med en bærerolie. Bæreolier bruges til at fortynde æteriske olier, fordi æteriske olier kan være ret slibende eller irriterende for din krop i deres rene form. Bæreolier har tendens til at have meget lette dufte eller være helt parfumefri, og så påvirker de for det meste ikke lugten eller effekten af ​​et planteekstrakt. De gør bare planteekstrakten sikrere at bruge. Det er vigtigt at vide, hvordan æteriske olier fremstilles, og hvad de nøjagtigt er, for i og med æteriske olier bliver mere og mere populære, opstår der flere muligheder. Nogle af disse muligheder er lavet med ekstrakter opnået med kemiske processer. Hvis ekstraktet ikke er opnået ved dampning eller presning, betragtes det ikke rigtig som en essentiel olie, og disse fake-essentielle olier har muligvis ikke den samme virkning. Så derfor er det utroligt vigtigt at forstå sammensætningen af din essentielle olie, hvilket bringer os videre til…. AromaterapiAromaterapi har eksisteret i lang tid, i flere tusinde år og det er blevet anvendt på mange forskellige måder. Det blev praktiseret af gamle egypter, grækere og romere og bland mange andre civilisationer. Så selvom du måske først har fået øjnene op for det nu, kan du være sikker på at det er blevet afprøvet i praksis, finpudset og ja, det virker… Som nævnt, findes der flere forskellige måder at udøve aromaterapi på og en af de mest almindelig er igennem en diffuser eller endda en luftfugter. De giver dig muligheden for at tilføje essentielle olier og sprede vand og olie rundt i rummet i en fin tåge, så du kan drage fordel af dem.

 

Men hvorfor er aromaterapi effektiv?

Aromaterapi anerkendes ikke altid som videnskab, men der er noget videnskab bag, hvorfor aromaterapi måske fungerer. Indånding af æteriske olier stimulerer dele af dit limbiske system. Dit limbiske system er strukturen i din hjerne, der beskæftiger sig med din hukommelse og dine følelser. Så det er en ret betydelig del af din hjerne! Det regulerer også nogle af din krops reaktioner på følelsesmæssige stimuli og bidrager til de dele af din hjerne, der beskæftiger sig med forstærkende adfærd. Det limbiske system har også en vis involvering i nogle betydningsfulde, men ubevidste kropsfunktioner – som dit blodtryk, din puls og endda vejrtrækning. Fordi din lugtesans har indflydelse på dit limbiske system, er ideen, at ved at indånde essentielle oliemolekyler kan det have en fysisk indvirkning på din krop. Men du bør naturligvis altid tale med din læge eller sundhedsudbyder, hvis du vil indarbejde noget nyt i dit liv sundhedsmæssige årsager – men det er en ret overbevisende interaktion.