Lysbehandling – Effektiv behandling mod inflammationstilstande og hudlidelser


Lysbehandling er en effektiv behandlingsform der har en lang række gavnlige effekter, herunder lindring af inflammationstilstande, lindring af gigt, hurtigere sårheling, effektiv behandling af acne og eksem, og styrkelse af cellefunktioner. Endvidere booster lysbehandling ATP-produktionen, som øger energi og performance.

Fordelene ved at behandle med lysterapi, blev først undersøgt af NASA tilbage i 90’erne, i forbindelse med undersøgelser om hvordan tab af muskler og knogler kunne begrænses i rummet. Lysbehandling kendes også som LLLT (Low Level Laser Therapy), Photobiomodulation og Red and NIR Infrared Light.

Hvordan virker lysbehandling

Ved at behandle kroppen med lys der har samme eller næsten samme bølgelængde som infrarødt lys, stimuleres kroppen helt ned på celleniveauet. Ved at stimulerer kroppen helt ned på celleniveau, øges cellernes iltoptag og kollagenproduktion, imens kroppens blodcirkulation forbedres.

Det er påvist at behandlingen med rødt og nær-rødt lys, styrker cellernes mitokondrier og styrker ATP-dannelsen i kroppen, hvilket medfører et øget energiniveau og forbedret restitution.

Princippet bag lysbehandling er det samme som den effekt som solens stråler giver. Uden at man behøves forstå processerne bag, så kan de fleste godt genkende følelsen af mere friskhed og energi i kroppen, efter man har befundet sig under solens stråler. Lysbehandling fungerer altså på samme måde som solens stråler, dog med den fordel at der ikke er skadelige bivirkninger, som der kan være når man befinder sig for længe i solen.

Lysbehandling er effektiv mod inflammationstilstande og hudlidelser

Har man sygdomme som medfører skadelige inflammationstilstande, såsom gigtsygdomme, så er lysbehandling en effektiv behandling, da den lindrer kroppens inflammationsreaktion.

Ved gigtsygdomme igangsætter kroppens immunforsvar nemlig en inflammationsreaktion, som er skadelig for kroppen. Normalvis er en inflammationsreaktion en god ting, da det hjælper kroppen til at bekæmpe betændelser og infektioner. Ved nogle sygdomme, såsom gigtsygdomme, tror kroppen fejlagtigt at kroppens eget væv er fremmed stoffer. Derfor sætter kroppen en inflammationsreaktion i gang, med den konsekvens at den bekæmper og ødelægger kroppen selv. Lysbehandling hjælper mod denne lidelse.

Lysbehandlingen er også rigtig effektiv mod hudlidelser, herunder acne og eksem. Ved at gå ind og behandle på celleniveau, forbedres kroppens evne til at producerer kollagen, som er med til at holde huden spændstig og fast. Lysbehandlingen kan af samme årsag og være en effektiv behandling mod cellulitis, som er en infektion i huden, og cellulite, bedre kendt som appelsinhud. Lysbehandling har altså ikke bare fysiurgisk effekt, men giver også kosmetiske forbedringer, noget som kan gavne den mentale sundhed.

Lysbehandlingen bør ikke stå alene

Man kan ikke påregne at lysbehandlingen løser alle ens skavanker, hvis ikke man sørger for at holde en sund livsstil ved siden af, herunder en sund kost og motion.

Man bør derfor altid sørge for at holde sig i nogenlunde form, og sørge for at man får de rette mængder af motion.