Tanker om hunde og sundhed


Når hunden nu er menneskets bedste ven, skal man selvfølgelig tænke over dens ve og vel. Det er desværre ikke alle hundeejere, der er helt klar over, hvad hun kræver og har brug for.

Den bedste måde at holde hunden sund

Det bedste man kan gøre for sin hund, er at motionere med den jævnligt. Ligesom mennesker har hunde brug for at motionere, for at opretholde et sundt helbred. Men hunden skal også stimuleres gennem leg og spil. Det kan både være spil, du leger med den, eller spil som den leger med selv. Der findes forskellige hunderacer, som har forskellige behov, og det er ejerens ansvar at vide, hvilke behov hunden har.

Hvis du oplever unormal adfærd

Det andet vigtige punkt, er at holde øje med hundens adfærd. Det er en god indikator for, hvordan hunden har det. Begynder hunden at afvige, er det vigtigt at få den undersøgt hos en dyrlæge. Særligt fordi hunde ikke kan kommunikere på samme måde som mennesker, er det vigtigt at få den undersøgt, så snart der er noget. Faktisk anbefales det at hunden får et årligt check hos dyrlægen, så vedkommende kan give en beskrivelse af helbredstilstanden.