Sundhed skal også virke i dovenskab


Dette indhold er sponsoreret.

Det sunde liv skal ikke nødvendigvis forbindes med kompliceret madlavning, dyre omkostninger eller en masse overskud i energien. Sund kost skal være nem lige at pakke frem om morgenen og på jobbet. Det skal være nemt at lave maden, og det skal gerne gå hurtigt. For at sundheden i kosten skal opretholdes, er det strengt nødvendigt, at den også kan fungere sammen med dovenskab. Det er f.eks., når du er træt og ødelagt efter en lang arbejdsdag på en mandag eller onsdag, eller du har en smule ondt i hovedet om søndagen. Gør den ikke det, får det sunde liv svære vilkår.

Sunde og billige ordninger

På arbejdspladsen kan du kræve af din arbejdsgiver, at I skal have frugt og firmafrugt. Måske bliver dine bønner hørt, eller måske skal du selv lave en frugt og grønt-ordning med dine medarbejdere. Firmafrugten på jobbet giver den ekstra smule energi, du ofte overlader til kaffemaskinen. Hvis du har et æble, pære eller banan ved hånden, når du kæmper med tallene på jobbet, så spiser du æblet, pæren eller bananen. Hvis du gør det nemt at være sund med frugt og grønt, selv når du er presset eller lidt doven, så vælger du også de sunde kostvalg.

Nem madpakke og ophold i køleskabet

Madpakken og resterne i køleskabet er et andet sted, du kan give den sunde kost bedre udsigter. Her skal madpakken laves aftenen før. Den pakkes samme i en Tupperware-bøtte eller i film. Resterne smider du selvfølgelig aldrig ud. Du bruger din filmdispenser til let at pakke dem sammen og smide på køl. Hvis du ikke bruger film og Tupperware til at opbevare den sunde mad på jobbet og i hjemmet, giver det sig selv, at din sunde kost har lange udsigter. Pak maden klogt ned, gem den, spis den – lad den aldrig bare rådne.

Den næste udfordring er selvfølgelig at spise resterne, inden maden bliver dårlig. Resterne kan virke en smule mindre interessante, når du ligger med hovedpine lørdag aften eller bare er lækkersulten. Lad være med at smide resterne ud, gør dem let ekstra interessante ved at lave lidt friskt til. Hvis resterne piftes en smule op, bliver de også mere appetitlige at spise. Måske ikke den mest dovne løsning, men så må resterne spises som de er.

Det sunde liv er en tankegang

Det sunde liv er ikke alle de fantastiske og smarte initiativer, du kan få, inden du skal i seng søndag aften. Du kommer aldrig til at leve op til dine ekstremt sunde, friske krav, der sættes i en sen aftentime. Det sunde liv handler meget enkelt om at vælge de sunde alternativer til og fravælge fastfood og færdigretter. Med firmafrugt, altså frugt til virksomheder, og en filmdispenser bliver det nemmere at have sunde alternativer ved hånden, som det er dumt ikke at spise. Det sunde liv er en meget simpel tankegang: Vælg æblet på skrivebordet fremfor pizzaen inde i byen.