Inspiration til sunde desserter i en randform


Dette indhold er sponsoreret.

Der er bare ikke noget, der slår en lækker dessert. Det skulle da lige være, hvis den samtidig er sund. Du kan sikkert nikke genkendende til, at sunde desserter kan spises med lidt ekstra god samvittighed. På den måde kan de søde sager uden problemer fungere som et lille mellemmåltid i løbet af dagen eller som en velfortjent aftensnack. Her på siden kan du få inspiration til sunde desserter, der kan laves i en randform. Hvem ved, måske du finder dig en ny favoritdessert ved at læse videre.

Slip kreativiteten løs med søde sager i en randform

Det er i naturligvis ikke formen, der er har betydning for, hvorvidt desserten er sund eller ej. Men med en randform har du det perfekte supplement til de mere klassiske bageforme, og du kan derfor virkelig slippe fantasien løs med denne kreative dessertform. Ikke desto mindre er eksempelvis fløderand og citronfromage to rigtig gode bud på desserter, som er populære, og som kan laves med en randform.

Du kan hurtigt og nemt lave en sukkerfri citronfromage med et højt proteinindhold. I modsætning hertil er den traditionelle citronfromage fyldt med masser af sukker og flødeskum. Når desserttrangen bliver lidt for stor, kan denne lidt slankere version af fromagen være det oplagte valg for dig, der gerne vil spare på sukkeret.

Du skal bruge følgende ingredienser: æggehvider, æggeblommer, husblas, yoghurt, sukrinmelis og citronsaft. Hvis du vil forkæle dig selv lidt ekstra, kan du hakke lidt mørk chokolade til topping. Du kan enten portionsanrette citronfromagen eller komme den i en fløderand, hvis den skal serveres for familie eller venner.

Gode smagsoplevelser med sunde desserter

Det behøver heldigvis ikke være usundt at have en sød tand. Du kan sagtens leve et liv med søde sager uden at gå på kompromis med de sunde principper. Andre gode bud på sunde desserter kunne være eksempelvis vaffellagkage, pastinakkage med frosting og mørk chokolade eller chokoladesmoothie med rødbede. I bund og grund handler det om, hvor meget sukker og fløde du kommer i de forskellige desserter. Ellers kan de fleste af dem faktisk laves i en sundere udgave. Det smager ikke mindre godt af at være sundt – ofte tværtimod.

Hvis du gerne vil bruge din randform, og det ikke nødvendigvis behøver at være helt så sundt, så skal du kaste dig ud i en fløderand. Fløderand er en dessertklassiker, som smager skønt af vanilje. Samtidig er den simpel at lave, og hvis du blot nøjes med et enkelt stykke, behøver du ikke bekymre dig om kalorierne. Du skal blot bruge husblas, vand, sukker, vaniljesukker og piskefløde for at kunne lave en fløderand.

Det tager ikke mere end 15 minutter at lave denne danske specialitet, og herefter skal den på køl i mindst tre timer. Du bør derfor afsætte god tid til at lave den, før den serveres. Til gengæld har du en lækker dessert, som med stor sandsynlighed vil få de flestes munde til at løbe i vand.