Det er vigtigt at have styr på online sikkerhed


I løbet af de seneste par år har der været øget fokus på online sikkerhed, fordi der har været en del online svindel i Danmark. Dette omfatter alt fra at folk har fået taget lån i deres navn, fordi deres NemID er blevet misbrugt til at folk har mistet alt deres kryptovaluta.

Som en aktiv bruger af internettet skal du være klar over, hvordan man bedst får styr på online sikkerhed og undgår de mest basale fejl, der kan koste dig dyrt. Hvis du handler med kryptovaluta, så er det nemmeste at investere i en sikker Bitcoin wallet, hvis du vil have sikkerheden på plads på den front. Vi kommer ind på andre tiltag, du bør overveje, hvis du vil undgå at være offer for svindel på internettet.

Undgå at klikke på links i emails

Du modtager en email fra en afsender, der beder dig om at foretage dig noget. Det kan eksempelvis være, at du skal ind og opdatere dine oplysninger et sted, hvor du har en konto. De fleste mennesker vil automatisk klikke på linket i mailen og komme direkte ind på siden – det er jo meget nemmere, ikke? Det er præcis det, man vil have, du skal gøre. Folk tænker ikke over tingene, og derfor klikker de alt for hurtigt ind på falske sider. Dette kan du undgå vil at følge dette meget simple trick: Lad være med at klikke på links i emails.

 

Det er selvfølgelig ikke altid muligt at undgå at klikke på links i emails. Skal du for eksempel bekræfte din email et sted, så kan du ikke undgå det. Men i disse tilfælde forventer du rent faktisk en mail. Sandsynligheden for at der kommer en falsk mail med titlen “bekræft din email på hjemmeside X”, 30 sekunder efter du har oprettet en profil, er ekstremt lille.

Tro ikke på alt hvad du læser

Det siger måske sig selv, men man skal ikke tro på alt det, man læser online. Hvis du har investeret i Bitcoin eller Ethereum, så behøver du nok ikke læse dette afsnit – såfremt du rent faktisk har registreret dig på en rigtig børs.

 

Der er rigtig mange falske artikler på internettet, der udgiver sig for at være fra anerkendte danske medier, der får dig til at registrere dig på en handelsplatform for kryptovaluta eller andre digitale valutaer. Problemet er bare, at denne handelsplatform er falsk, og du vil derfor miste dine penge.

 

Artiklerne beskriver oftest, at en eller anden kendt dansker har tjent mange penge på Bitcoin og af den grund kan du også gøre det. De lover guld og grønne skove, men det er desværre ikke så nemt at tjene penge på Bitcoins, som de beskriver det.