4 tips til at bevare et sundt helbred som selvstændig


Vil du gerne gøre dit for ikke at gå ned med stress? Eller at få for mange usunde vaner? Som selvstændig er det vigtigt at prioritere helbredet, selvom det kan synes svært, når der er så meget at se til. Men, det gavner dig rigtig meget i sidste ende.

 

Hvordan du bevarer det gode og sunde helbred som selvstændig maler, tømrer eller coach, og dermed også dit overskud, får du nogle tips til herunder.

 

Bevæg dig i løbet af dagen

Bevægelse er vigtigt for din krop og din sundhed. Jo mere du kan bevæge dig og få pulsen lidt op, jo bedre er det. Særligt hvis du har meget kontorarbejde. Det sikrer ikke kun et godt blodomløb og et stærkt hjerte, men giver dig faktisk også en større kreativitet og overskud, mens du er på arbejde.

 

Så når du kan,er det bare med at rejse dig op, gå små ture eller tage en rask gåtur rundt om kontorbygningen et par gange. Små pauser er også gode for effektiviteten.

Spis sundt

Du ved det nok godt, men det kan være svært at efterleve i en travl hverdag. Hverdagen bør dog ikke være så travl, at du ikke har tid til at spise havregryn med frugt om morgenen, en salat med fuldkornsbrød til middag og grøntsager, fisk og andet sundt tilbehør til aften.

 

Usund mad er måske nemt – men det giver anledning til dårligt humør, mindre overskud og risiko for mange livsstilssygdomme.

 

Har du svært ved at finde tiden til at lave det, kan du eventuelt bestille måltidskasser eller få en ordning, hvor du får leveret dagens hovedmåltider til døren. Det er måske en dyrere løsning – men det kan være en rigtig god løsning for dig på længere sigt.

Drik godt med vand

Vand er nødvendigt for overlevelse, men det er også nødvendigt for at rense affaldsstoffer og andet ud af kroppen. Hav derfor gerne en drikkedunk med, som du kan fylde i løbet af dagen. Kører du død i almindeligt vand, kan du altid have et par skiver citron eller lemon med, som du lægger i vandet – så bliver det meget mere frisk.

 

Sluk arbejdstelefonen efter arbejde

Stress er ikke sundt. Arbejde døgnet rundt er heller ikke sundt. Få derfor slukket for arbejdstelefonen, når du ikke er på arbejde. Det giver dig mulighed for at koble fuldstændigt fra.

 

Gå nogle gode ture, når du kommer hjem eller lav nogle gode aktiviteter i haven eller værkstedet, hvis du kobler fra med det. For det er godt for sindet.

Du kan læse mere om mental sundhed her.