Få en bideskinne og slip af med hovedpinen


Oplever du, at du tit har spændingshovedpine, smerter ved kæben og isninger i tænderne? Det kan være et tegn på, at du skærer tænder, når du sover. Det estimeres at mellem 10-20% skærer tænder. Ca. en tredjedel af alle børn skærer tænder, men vokser oftest fra det.

 

Hvordan finder du ud af, om du skærer tænder?

Det er nemt at finde ud af om du skærer tænder, hvis du gør det, når du er vågen. Det er straks mere vanskeligt, hvis det er en tendens du har, når du sover. Har du en partner, så har vedkommende formentlig fortalt dig, at du har problemet. Der hvor det bliver svært at diagnosticere, er hvis du bor alene og kun gør det om natten.

 

Symptomerne for om man skærer tænder kan bl.a. være følgende:

  • Ømhed i kæbemusklerne
  • Spændingshovedpine – især om morgenen
  • Knirkelyde fra kæbeleddet
  • Ømme tænder
  • Slid på tænderne

 

Hvordan slipper du af med tænderskæren?

Masser af mennesker skærer tænder dagligt, uden at det er et nævneværdigt problem for dem. Hvis tænderskæren bliver et problem for dig, er det vigtigt at få gjort noget ved det hurtigst muligt. Oplever du, at det generer dig i din dagligdag, så er det en god idé at kontakte din tandlæge. De kan let vurdere, om det er noget der skal behandles og hvilken behandlingsform, der er den bedste, lige netop for dig.

 

Ofte vil det resultere i, at du skal sove med en bideskinne, som vil hjælpe på problemet.

Foruden bideskinnen kan effektive muskeløvelser også have positiv indvirkning.

 

 

Hvordan virker en bideskinne?

Man kan købe en billig bideskinne på apoteket, men det anbefales ikke, hvis man virkelig ønsker at komme problemet til livs. Det anbefales, at man i stedet får lavet en bideskinne, som passer nøjagtig til ens egne tænder.

Hos Tandklinikken Samsøgade – en tandlæge i Aalborg, er de specialister i tænderskæren og bideskinner. Både den bløde og hårde bideskinne produceres ud fra et præcist aftryk af dit tandsæt. På den måde får du en specialfremstillet bideskinne, der passer perfekt til din tandstilling. Derved sikrer du dig, at dine tænder ikke kan skære mod hinanden og dermed kan du afhjælpe spændingshovedpinen og få det meget bedre!