Slip af med ubehag og hovedpine med en god bideskinne

Bideskinne hovedpine

Rigtig mange voksne, såvel som børn, døjer med tænderskæring og spænding i kæberne. Dette problem kaldes af tandlæger bruxisme, og mange folk ved rent faktisk ikke, at har denne lidelse. Bruxisme kan medføre hovedpine og kæbesmerter, og problemet kan ordnes ved hjælp af en god bideskinne.

Omkring 50% af mennesker har på et tidspunkt haft problemer med tandskæring. Har du lidt af hovedpine igennem længere perioder? Få tjekket dine tænder hos tandlægen, og find en løsning.

Hvordan finder jeg frem til en bideskinne?

Har du følt spændinger omkring kæberegionen? Så er det et tydeligt tegn på, at du måske har et problem med tandskæring. Mange mennesker opdager ikke, at de lider af bruxisme eller lignende, fordi lidelsen mest forårsager spændinger under søvn.

Der kan være stor forskel på bideskinne priser, og priserne afhænger mest af hvilken type skinne du køber. Du kan få lavet en bideskinne hos en tandlæge, hvor skinnen støbes ud fra dit tandsæt. Tandlægen kan også se, om du lider af tænderskæring eller bruxisme, ved at kigge på om der er nogle bestemte former for slid på dit tandsæt.

Find den rette pris

Den skinne, som din tandlæge kan lave, vil ofte have en rimeligt høj pris. Der findes også alternativer, som er en del billigere. Du kan finde gode bideskinner på nettet til rimelige priser. Med disse skinner, som du selv køber, skal du støbe skinnen efter dit tandsæt. Støbningen foregår ved, at du bløder skinnen op i kogende vand, så den kan forme sig efter dine tænder. Du kan kontakte din tandlæge, for at finde ud af, hvilken type bideskinne er bedst for dig.

Det er vigtigt at passe på tænderne hele vejen gennem livet, og tandskæring er et ret overset problem. Heldigvis er det et problem, som er relativt nemt at fikse. Læs flere sundhedsartikler her, og få ideer til hvordan du får en sundere hverdag. Er du eller din partner gravid? I kan overveje en graviditetsscanning, læs mere her.