Gode råd til når du skal starte virksomhed


Er der en iværksætter gemt i dig? Hvis ja, så kan du med fordel læse denne artikel om gode råd til start af ny virksomhed. Hvis du følger alle rådene, vil din start af virksomhed gå mere gnidningsfrit, og du kommer måske endda også til at spare penge!

Hjemmeside

Hvis du skal starte virksomhed, skal du i 99 ud af 100 tilfælde have en hjemmeside til virksomheden. Dette kan gøres gratis, men du kan også betale for det. Vores råd er selvfølgelig, at hvis du er et startup (ikke inden for IT), så kan du sagtens nøjes med en gratis hjemmeside. Her anbefaler vi, at du tager et kig på WordPress eller en lignende løsning.

 

WordPress er helt gratis at bruge, og du kan anvende WordPress.com, som er den gratis hostede version af WordPress. Ønsker du at bruge WordPress på dit eget domæne, bør du tage et kig på WordPress.org, der er en selv hostede version. Hvis du selv skal hoste, kan du forvente at betale 50 kroner inklusiv moms om året for domænet og omkring 10-20 kroner om måneden inklusiv moms for hosting (server). Skal du have et ekstra tema eller to til WordPress, kan du forvente at komme af med et par hundrede kroner.

 

Langt de fleste hjemmesider kører på WordPress, så der er meget hjælp at hente omkring WordPress. Hvis du senere hen ønsker at få en ny hjemmeside, kan du med fordel bygge videre på WordPress, så kan du nemlig selv redigere i siden bagefter.

Erhvervskonto (firmakonto)

Du er sikkert klar over, at du skal have en erhvervskonto til dit ApS, IVS, A/S eller lignende, fordi du skal have en NemKonto. Hvis du bare henvender dig til din bank, kan det være, at du får et tilsyneladende godt tilbud – men det er ikke nødvendigvis et godt tilbud! Der er kæmpe prisforskelle mellem bankerne, og der er mange tusind kroner at spare på det.

 

Hvis du tager et hurtigt kig på ErhvervskontoPris.dk, der sammenligner priserne på erhvervskonti i Danmark og i udenlandske banker til danske virksomheder, kan du se de store prisforskelle. De har også anmeldelser af de forskellige banker, og du kan eksempelvis læse mere om LunarWay (nu Lunar). Lunar er en af de mest populære banker til at have en erhvervskonto i.

 

Man kan undre sig over, hvorfor det egentlig koster så mange penge at få en erhvervskonto i Danmark. Dette skyldes, at bankerne har store omkostninger forbundet med at have virksomhedskunder som følge af flere reguleringer på området. Du kan derfor ikke forvente at få en gratis erhvervskonto i Danmark, med mindre du selvfølgelig er en god kunde i banken, og de ønsker at beholde dig som kunde. Dette er du typisk, når du har mange lån hos dem.