2 gode grunde til at besøge Lemvig Kommune


Lemvig Kommune er en kommune i Region Midtjylland og selve kommunen opstod ved sammenlægningen af Lemvig Kommune og Thyborøn-Harboøre Kommune og har nu et indbyggertal på omkring 19.700 mennesker. Kommunen består af 9 mindre byer, hvor Lemvig by er den største i indbyggertal med cirka 6.850.

I Lemvig Kommune kan man finde flere forskellige seværdigheder, der gør det værd at besøge kommunen.

 

Og for at gøre det hele lidt mere simpelt for dig, så har vi udvalgt de 2 seværdigheder, som vi føler er et must see, i skønne region Midtjylland. Men Lemvig kan naturligvis byde på mange flere ting.

 

Sea War Museum Jutland

 

Sea War Museum Jutland som er beliggende i Thyborøn, er det eneste museum i hele Danmark, hvor der kun bliver fortalt international historie.

 

Fokuspunktet hos museet ligger på Første Verdenskrig i Nordsøen, og lægger specielt vægt på verdenshistoriens største søslag, nemlig Jyllandsslaget, som fandt sted blot lidt ud for den jyske vestkyst tilbage i 1916. Det er et slag, som den almene dansker desværre ikke ved nok om, og tilmed også en væsentlig del af historien, som alle burde lære at kende.

 

Slaget varede i 12 timer og blev kæmpet godt og vel 100 kilometer vest for Thyborøn. 100.000 mand på 250 tyske og britiske skibe kæmpede om herredømmet til søs, og kanontordenen fra dette var så voldsom, at den kunne høres helt inde på land. Til slut lå hele 25 skibe på havets bund og 8.645 tyske samt britiske søfolk havde mistet livet.

 

Allerede i indgangsdøren bliver publikum mødt af et noget ganske særligt. Her ser man nemlig museets motto, som i den grad får alle til at stoppe op og reflektere over historien;

 

“Krig er en tragedie og skal ikke forherliges, men historien skal fortælles, og ofrene bør huskes”.

 

Så hvis du endnu ikke har besøgt dette fantastiske og spændende museum, så er du i den grad gået glip af et ekseptionelt stykke historie, som du i den grad skal lære om.

 

Kystcentret Thyborøn

 

En anden seværdighed som du og din familie bare må opleve er Kystcentret Thyborøn. Her finder du et center der er fuld af sjove og spændende oplevelser for folk i alle aldre.

 

Du får oplevelser, der gør dig klogere på den natur der er omkring os. I den forbindelse finder du ud af om du mon er i stand til at bygge et dige, der kan holde. Eller kan du skabe store bølger? Har du styr på de danske krybdyr? Eller har du tilmed prøvet at stå i kviksand?

 

Alt dette og meget mere kan du opleve og blive klogere på hos Kystcentret Thyborøn.

 

Så nu kan du få energien tilbage i Lemvig.