Sådan indretter du den optimale tandlægeklinik


Vil du åbne din egen tandlægeklinik, ligger der først et kæmpe arbejde i at indrette klinikken så den fungerer optimalt og samtidig overholder alle lovkrav. Selv hvis du overtager en tidligere tandlægeklinik, er der sandsynligvis ting, du gerne vil lave om, og forbedringer, der kan gennemføres, før du åbner klinikken igen. Her finder du nogle gode råd på vejen.

Når du vælger lokaler

Før du overhovedet går i gang med at investere i alt fra tandlægestol, til prismebriller, skal du have fundet de rigtige lokaler. Her er det en rigtig god idé først at besøge så mange klinikker, som du kan få adgang til. Læg mærke til opsætningen og spørg ind til alle gode råd til forbedringer, som personalet kan finde på. Små ting kan gøre en kæmpe forskel i hverdagen, når du først kommer i gang.

Før du tager en endelig beslutning, er det en god idé at søge rådgivning fra et firma, der har specialiseret sig i opbygning af tandlægeklinikker. De vil kunne hjælpe dig med at planlægge en klinik, hvor du undgår typiske fejl og i stedet har fokus på ergonomi, hygiejne, effektiv klinikdrift og ikke mindst et generelt godt arbejdsmiljø. De vil også kunne være med til at vurdere om lokalerne overhovedet er egnede i forhold til vandinstallationer, elinstallationer, osv.

Indretning af lokalerne

Selv om der er nogen forskel på klinikkers opbygning, specielt i forhold til størrelse, vil en del af opbygningen og indretningen gå igen uanset hvad. Det handler i høj grad om, at det er de samme krav klinikken skal leve op til uanset hvad. Det gælder både i forhold til arbejdsvilkår og arbejdssikkerhed, specielt i forbindelse med røntgenrum, brandsikkerhed og generelle installationer. Der skal også indhentes en hel del tilladelser.

Her er det igen en rigtig god idé fra starten af at alliere sig med et firma, der allerede har specialiseret sig i tandlægeklinikker, som du er sikker på, kan løfte opgaven. Sådanne firmaer vil ofte kunne tilbyde en totalentreprise, så du ikke selv skal stå med noget af alt de tekniske, og kun være med i den mere interessante del af indretningen, når I kommer så langt.

Glæd dig til den spændende del

I din vision for din tandklinik, har du sikkert allerede forestillet dig, hvordan klinikken skal se ud. Hvilken følelse, der venter dine kommende kunder i receptionen og venteværelset, og hvordan klinikrummene skal føles for dig og dine ansatte. Den del er helt op til dig. Du kan vælge at gøre din klinik så stilren som du har lyst til, eller så sjov og anderledes som du selv kan rumme. Det vigtigste er i sidste ende, hvilken service du kan yde for dine kommende kunder. Glæd dig, men gør dit forarbejde grundigt!