Brug diverse spil til, at holde hjernen sund


Fysikken og hjernen hænger sammen. Uden en sund hjerne, vil du ikke være i stand til, at tage sunde beslutninger. Mange eksperter og læger siger ofte, at hvis man har det mentalt dårligt, så vil man formentlig også have det fysisk dårligt. Krop og sind hænger sammen.

I denne artikel vil vi prøve, at se nærmere på, om underholdning – mere specifikt – spil kan holde din hjerne sund. Først er det vigtigt, at gøre opmærksom på, at dette naturligvis ikke kan stå alene og bør kombineres med eksempelvis god nattesøvn, god kost/ernæring og rigeligt med læsning.

Hvilke spil kan holde hjernen i gang?

Her er vi ude i det som vi kalder tænkespil. Grunden til, at disse typer spil bliver kaldt tænkespil skyldes jo netop, at du skal bruge dine tanker til, at løse den eventuelle opgave som du står overfor.

Alle spil er i et eller andet omfang tænkespil, men der er nogle spil der udfordrer hjernen lidt mere end andre. Hvis vi tager et spil som ludo. Ludo er egentlig ikke et tænkespil – og så alligevel. For når vi slår med en terning, så har vi kun det antal øjne som terningen viser, at gøre godt med. Men her skal man tænke på om man kan slå sin modstander hjem, om man kan komme i mål, om man kan komme i sikkerhed, om man kan tage endnu en brik ud eller andet i den dur. Men basalt set, så er ludo et spil der er præget af ekstrem held.

Tager vi et spil som Sukoku, så er vi ude i et helt andet niveau af tænkespil. Her er der nemlig kun én løsning – og denne skal du løse med så få træk som muligt.

Der er også spil som eksempelvis kryds og tværs. Her er der også kun én løsning som du med bedste overbevisning skal forsøge, at løse.

Hvad med multiplayerspil?

Der findes mange multiplayerspil som kan hjælpe dig med, at holde hjernen sund. Det første spil der popper op er et spil som hjerterfri (kan spilles her:

https://7-kabale.com/hjerterfri.html). Det er et spil der har en kombination af held, men som samtidig også kræver logik og taktik. Hjerterfri kan spilles online, men også med nogle venner.

Spil som eksempelvis Age of Empires er præget af ekstrem taktik. Age of Empires 2 er nok ét af de bedste taktiske spil man kan finde på nettet. Du starter spillet med 3 mænd, 1 kriger, 1 hus og en “base”. Dit mål er så, at slå alle dine modstandere ved, at opbygge din by, træne krigere og slå dine modstandere på marken.

Du skal samle mad, guld, træ og sten for, at opnå ressourcer nok til, at kunne gå i krig. Der findes mange leksikon online, som nemt kan forklare dig de mest brugbare taktikker.

Brug spillene og udnyt potentialet

Der findes også enkelte spil som syvkabale og edderkop kabale der kan forbedre din mentale sundhed. Selvom en kabale ikke altid er mulig, at få til, at gå op, så er der rigtig mange tankeprocesser der skal tages i brug, når en kabale skal løses.

Hvis du ikke føler, at du har tid til hverken sudoku, kryds og tværs, kabaler og multiplayerspil, så se om ikke du kan læse i stedet. Når du sidder i toget, bussen, flyet eller lige har 10 minutter til rådighed.

God fornøjelse.