Psykologhjælp til det ensomme eller depressive menneske


Vi mennesker er sociale dyr. Sådan sagde de gamle grækere, hvis de ellers kunne blive enige om det. I eftertiden er dette udsagn kun blevet endnu mere sandt.

Vi bygger enorme byer, stater og imperier, hvor mennesker bliver stadig mere afhængige af hinanden, for at den store myretue kan fungere. Men et socialt dyr er dog andet end blot at være afhængige af hinanden i en stor funktionel samfundsorden. Vi kræver menneskelig kontakt for at have en sund psyke.

Frygten for døden – og for livet

Under pandemien blev de gamle græske ord mere end på noget andet tidspunkt gjort lysende klare. Når hele samfundet pludselig lukker ned. Står mennesker tilbage i deres lejligheder og kan slet ikke kende sig selv længere.

De grundlæggende funktionelle og bærende rammer i samfundet fungerede for så vidt stadigvæk. Men kontakten mellem to kolleger, mellem bedstemor og barnebarn eller nye spontane bekendtskaber bliver begrænset heftigt.

I stedet fik vi sidde i vores skønne hjem og enten frygte for den dødelige virus, eller for det liv, som vi gik glip af. Sæt en stopper for depressionen og kontakt en effektiv psykolog i København. Så simpelt kan løsningen lyde, hvis du er endt i en depression, med stress eller angst – tag kontakt til psykolog København.

Selvom det genåbne samfund hjælper på de psykiske sygdomme, fjerner det åbne samfund ikke problemerne med det samme. Udfordringen er, at de psykiske sygdomme indlejrer sig dybt i sindet og kan være svære at skaffe sig af med.

Det første skridt er det sværeste. Men at lade stå til eller tænke: “det går nok”, er langt sværere for dit liv.

En psykolog København til dine psykiske udfordringer

Psykologerne er pressede i tiden. Nedlukningen har desværre produceret flere syge, end hvad psykologstanden har kunnet følge med til.

Psykolog depression kan derfor være svær at finde. Psykologstanden havde i forvejen svært at ved at kunne nå alle de psykisk syge klienter – pandemien forværrede kun det billede.

Pressede psykologer har desværre vist sig at kunne fungere som endnu en undskyldning til ikke at tage kontakt til en psykolog. Hvorfor skal du bebyrde sundhedssystemet yderligere, bare fordi du har ubehag i kroppen, svært ved at sove og få din hverdag til at hænge sammen?

Det er noget være vrøvl. Sundhedsvæsnet er der for at hjælpe borgerne i vores lille land. Ingen skal gå ubehandlet gennem et depressivt forløb, fordi de ikke vil overbelaste samfundet.