Hold din computer sund med antivirussoftware


Antivirussoftware er et program designet til at opdage og fjerne vira og andre former for malware fra din computer.

 

Malware er kode, der kan skade din computer og andre digitale enheder og dataene på dem. Dine enheder kan blive inficeret ved utilsigtet at downloade malware, der er i en vedhæftet fil i en phishing-mail, eller skjult på et USB-drev, eller ved at besøge en suspekt hjemmeside.

 

Når først malware er på din computer, kan den stjæle dine data, kryptere dem, så du ikke kan få adgang til dem, eller endda slette dem helt. Af denne grund er det vigtigt, at du altid bruger antivirussoftware og holder den opdateret for at beskytte dine data og enheder.

 

Hvordan fungerer antivirussoftware?

 

Antivirussoftware virker ved at opdage, blokere og/eller slette malware for at forhindre det i at forårsage skade på din enhed. Nogle antivirussoftware opdaterer sig selv automatisk for at yde beskyttelse mod de nyeste vira og andre typer malware.

 

Hvad er fordelene ved antivirussoftware?

 

Antivirusløsninger beskytter mere end bare computere, smartphones og tablets. De beskytter dyrebare minder, musik- og fotobiblioteker og vigtige dokumenter mod ødelæggelse af malware.

 

Moderne antivirusløsninger er i stand til at:

 

  Registrere, blokere og fjerne vira, malware og ransomware.

  Forebygge identitetstyveri og blokere phishing og anden svindel.

  Advare om farlige websteder og links.

  Scanne the dark web for at finde ud af, om en e-mailadresse er blevet kompromitteret.

  Holde onlinekonti beskyttet med sikker adgangskodekryptering.

  Give enkel træning for at lære dig og din familie, hvordan du kan være endnu mere sikker online.

–    Justere din computer for at holde den optimalt kørende.

 

 

Hvilken antivirussoftware skal du bruge?

 

Antivirussoftware er ofte inkluderet gratis i de operativsystemer, der kører Windows- og Apple-computere. Hvis du sørger for, at denne indbyggede antivirus er tændt, vil du øjeblikkeligt være mere sikker.

 

Nye computere leveres ofte med en prøveversion af et separat antivirusprodukt installeret, såsom McAfee, Norton og Avast. Du skal bemærke, at:

 

  Når prøveversionen udløber, skal du betale (eller registrere dig) for at fortsætte med at bruge den.

  Separate antivirusprodukter vil ikke altid fungere sammen med den indbyggede antivirussoftware og kan endda forhindre det i at fungere ordentligt.

 

Med så mange tilgængelige produkter kan det være en god idé at lave din egen research for at finde ud af, hvilken løsning der er den rigtige for dig.

 

Det er vigtigt at huske på, at antivirussoftware og andre tekniske løsninger ikke beskytter dig eller din virksomhed fuldkomment. Sørg for at bruge awareness-træning i din virksomhed for at undervise medarbejdere i at genkende og afværge malware-angreb. 

 

Hvordan bruger jeg min antivirussoftware?

 

Når du først installerer (eller tænder) din antivirussoftware, skal du køre en fuld scanning for at sikre, at din computer er fri for al malware. Sørg for, at din antivirussoftware er indstillet til automatisk at scanne alle nye filer, såsom dem, der er downloadet fra internettet eller gemt på en USB-stik, ekstern harddisk, SD-kort eller andre typer flytbare medier. Sørg for, at din antivirussoftware er indstillet til at modtage opdateringer automatisk.