Hvad kan man spise på en keto diæt?


Måske har du allerede hørt om den populære kostplan, som effektivt booster din krops fedtforbrænding og giver fantastiske resultater med vægttab. I Danmark er keto blevet enormt populær, da den, i modsætning til mange andre diæter, tillader dig at spise rigeligt med lækker og fedtholdig mad! Hvis du gerne vil vide mere om, hvordan keto diæten virker, og hvad du må spise, så læs med her.

Giv kroppen nyt brændstof

Hver gang du bevæger dig, så tager kroppen af depoterne og forbrænder for at skabe energi. Kroppens primære forbrændingskilde er ofte kulhydrater, som findes i ting som kornprodukter samt frugt og grønt.

Når man fjerner kulhydraterne fra sin diæt og i stedet primært indtager protein og fedt, så vil kroppen begynde at bruge selve fedtet på kroppen som brændstof – hvilket resulterer i vægttab.

Det er grundlæggende dette en keto diæt går ud på: masser af sundt fedt, godt med protein og en begrænset mængde af kulhydrater.

Lækker keto mad med masser af næring

Når du indtager en keto kost, så tvinger du kroppen til at bruge fedt som brændstof frem for kulhydrater. Dette betyder derfor også, at du skal sørger for at indtage rigeligt med fedt, da dette nu er din primære energikilde. Det betyder altså ikke, at du skal gå og snacke på kage og is dagen lang, men derimod finde nogle sunde fedtkilder, der giver kroppen masser af energi.

Det kan for eksempel dreje sig om fedtholdig avokado, bønner og kød, men også mejeriprodukter som mælk, ost og smør kan du indtage rigeligt af. Sørg for at du ved hvert måltid har en afbalanceret tallerken med gode fedtkilder, moderate mængder af proteinholdig kost og blot små mængder af kulhydrater, hovedsageligt fra frugt og grønt.

Græsk youghurt som keto morgenmad er for eksempel en fantastisk kilde til både masser af fedt og protein. I løbet af eftermiddagen kan du snacke på fedtholdige nødder, hårdkogte æg eller hytteost og om aftenen lave en god tallerken med dit favorit kød, fisk eller skaldyr. Det fede ved ketolivet er, at du kan tillade dig at spise dig mæt i et lækkert nærende måltid hver dag, og stadig se resultater med dit vægttab.

Derudover behøver du ikke følge nogen bestemt tidsplan, du kan simpelthen bare spise når du bliver sulten, og tilfredsstille dine cravings. Når først du har styr på, hvilke fødevarer du må spise, så er livet med ketomad den rene leg.